24 Şubat 2015 Salı

Penaltı Kaçıran Futbolcuya Tehdit

Panenka penaltısının ne kadar riskli olduğu sık sık tekrarlanır. Kalecinin yatmayacağı ihtimali üzerinden konuşulan bu riskin bir başka versiyonu da penaltıcının hızı ayarlayamamasından kaynaklı gerçekleşebiliyor.

FK Rad-Novi Pazar maçında birebir bu örnek gerçekleşti. Zarko Udovicic, Panenka vuruşuyla kullandığı penaltıyı kaçırınca başı belaya girdi. Skor 1-0'ken kullandığı penaltıyı gol yapamayan sol beke, taraftardan silahlı tehdit geldi.

İddiaya göre olayda Udovicic'in kafasına bir taraftar silah dayadı, bir başka iddia ise tehdidin sözlü olarak Udovicic'e geldiği yönünde oldu.

Sırbistan Profesyonel Futbolcular Birliği, bu tehdidi kınarken, futbolun içinde bu tarz şansızlıklar olabileceğini ve hiç bir futbolcunun başarı ya da başarısızlık üzerinden bu tarz bir saldırı ile karşılaşmaması gerektiği vurgulandı.

Udovicic, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmazken bir daha penaltı noktasına gelmeyeceğini tahmin etmek zor değil!

Geçtiğimiz aylarda da son sıradaki Radnicki taraftarları soyunma odasına girerek futbolcuları bıçakla tehdit etmişlerdi. Sırbistan'da son dönemde sık sık gerçekleşen bu tehdit olayları nereye tırmanacak şimdilik bilinmiyor

Penaltı atışını buradan izleyebilirsiniz:
http://youtu.be/MvCYyVMMTTg?t=5m15s

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder