29 Temmuz 2014 Salı

Avrupa Ligi 3.Eleme Turunda Yugoslavlar

UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme turunda Yugoslav ekolü 3 Hırvat 1 Boşnak takımı ile yoluna devam ediyor. 31 Temmuz'da oynanacak ilk maçların fikstürü şöyle:

Shakhter - Hajduk Split
RNK Split - Chornomorets
Vikingur - Rijeka
Sarajevo - Atromitos
Omonia-Metalurg

                                                   Shakhter - Hajduk Split

Kazakistan lig 4. olan Shakhter Karagandy bu tura yükselmeden önce 1.turda Ermenistan ekibi Shriak'ı 2.turda da Litvanya ekibi Atlantas'ı eledi. Kazak ekibi bu iki turda da favori değildi. Tıpkı 3. Eleme turunda Hajduk Split'e karşı olduğu gibi. Ama bu kez işleri çok daha zor olacak.
Ateşli Hajduk taraftarı ve bu aralar onlara ayak uyduramayan takım

2013-2014 sezonunu şampiyon Dinamo Zagreb'in 22 puan gerisinde 3.tamamladı. Unutulması gereken bir sezonu geride bırakan Hajduk bu sezon ki hedefi hem bu sezonu unutturmak hem de Avrupa'da alınabilecek sükseli sonuçlarla taraftarını mutlu etmek. Ama bu sezon da işleri kolay gözükmüyor. Hırvatistan'da ligde 2 maçta 1 puan alabilen Hajduk, Avrupa Ligi 2. Eleme turunda da ecel terleri döktü. İrlanda ekibi Dundalk'ı rahat bir skorla 2-0 yenen Hajduk, kendi evinde 2-1 yenilse de toplam skorla turu atladı.

Daha formda olan ekip Shakhter olsa da Hajduk'un kadro gücü onlardan daha iyi. Turun favorisi Hajduk!

                                                    RNK Split - Chornomorets

RNK Split, 2.hafta maçında kendi evinde Istra 1961 ile üstün bir futbol oynamasına rağmen 1-1 berabere kaldı. Pazartesi maçı onları yormuş olabilir. Rakipleri Chornomorets, Ukrayna Ligini 5. bitirerek Avrupa Ligine 3. Eleme turundan başlıyor. Lige fırtına gibi başlayan Chornomorets ligin ilk haftasını 4-0'lık skorla kapattı.

RNK Split, 1. Eleme turundan başladığı turnuvada önce Ermeni temsilcisi Mika'yı ardından da İsrail takımı Hapoel Beer Sheva'yı eledi. Ligde de 1 galibiyet 1 beraberlikle yoluna devam ediyor. Oynadıkları 6 maçta mağlubiyet almadılar. Ve oynadıkları 6 maç onları daha oturmuş bir takım haline getirdi. İlk maç turu belirleyen maç olabilir.

Ortada bir maç gibi gözüküyor.

                                                           Vikingur - Rijeka

Fareo Adaları ekibi Vikingur ligi 3.tamamlayarak bu kupaya katıldı. İlk ve ikinci eleme turlarında benzer skorlar alarak bu tura kadar geldi. İlk turda Letonya temsilcisi Daugava'yı 2-1 ve 1-1'lik skorla eleyen Vikingur, ikinci turda da Norveç takımı Tromso'yü 0-0 ve 1-2'lik skorlarla geçti. Bu iki turun ortak bir yönü de rakiplerinin 10 kişi kalmasıydı.
HNK Rijeka

Rijeka ise 1-0 ve 1-2'lik galibiyetlerle Macar takımı Ferencvaroş'u eleyerek 3. Eleme turuna yükseldi. Ligde ise 2'de 2 ile gidiyorlar. Özellikle 2.hafta maçında Hajduk'u 4-2 yenerek güçlerini gösterdiler.

İki takımı karşılaştırdığımızda Rijeka ağır basıyor.

                                                       Sarajevo - Atromitos

Sarajevo 2. Eleme turunda Norveçli Haugesund'u 10 kişi kaldığı maçta deplasmanda 3-1 yendi. Saraybosna'daki maçta 1-0 yenilseler de toplam skorla turu atladılar.
Sarajevo FK

Yunanistan'ın güçlü ekibi Atromitos geçtiğimiz yılı normal sezonda 3. , Şampiyonlar Ligi grubunda da 4. yani sonuncu tamamlayarak Avrupa Ligi'ne 3. Eleme turundan giriş yaptı. Sarajevo'ya göre daha güçlü olan taraf Atromitos bu turda. Turu atlayan ekibin onlar olması sürpriz olmayacak.

                                                              Omonia-Metalurg

Omonia kupaya 2.eleme turundan katılıyor. İlk turda Karadağ ekibi Budocnost'u elediler. Ligi geçtiğimiz yıl normal sezonda ve şampiyonluk grubunda 5.bitiren Kıbrıs ekibi bu turda ağır basan taraf. Özellikle tecrübeleri en büyük artıları olacak. İlk maçta alacakları skorla turu almak isteyeceklerdir.

Metalurg ise 1.Eleme turunda Andorra ekibi Santa Coloma'yı rahat geçerken 2.Ekeme turunda bir başka Yugoslav ekibi Boşnak Zeljeznicar'ı 2-2 ve 0-0'lık maçlarda deplasman golüyle eledi. İlk maç onlar için de çok önemli ama dediğim gibi bu tur Omonia daha ağır basan taraf.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder