31 Temmuz 2014 Perşembe

Shakhter Karagandy 4-2 Hajduk Split


Maç öncesi basında çıkan Hajduk'un 18 kişilik kadroyu oluşturamadığı bu nedenle Kazakistan'a 15 kişi gittiği haberini basın toplantısında teknik direktörleri Igor Tudor yalanlamıştı. "18 kişi orada olacağız" demişti ama olmadı. 17 kişilik bir liste verdiler maç için.

Hajduk, hem kadro derinliği olarak, hem de maddi olarak zor günler yaşıyor. Ligde 2 maçta aldıkları 1 puanla şimdiden taraftarlarını kara kara düşündürmeye başladılar. Avrupa'da tecrübesiz bir rakibe karşı nasıl refleks gösterecekleri merak konusuydu.

11.dakikada atılan taç atışıyla oluşan karambolde golü yiyen Hajduk,19.dakikada cevap verse de 20.dakikada kopya bir gol yedi. İlk goldeki gibi uzun bir taç atışı, yükselen top, ufak bir karambol ve top ağlarda... Hajduk savunması maç içinde bunu çok yaptı. Bu denli amatör hataları ancak ilk kez bir arada oynayan halı saha takımlarında görebilirsiniz. Ama Hajduk profesyonelleri bugün amatörlük adına ne varsa sergilediler savunmada!

Hücumda kullandıkları kornerlerde ise istisnasız saçmaladılar. Paslaşarak kullanıyorlar, ama o paslaşma en gerideki adama kadar gidebiliyor. İçeri tek orta yollamadılar korner organizasyonunda. Paslaşmak isterken kontra yediler, kart gördüler, korneri 3.saniyesinde autla bitirdiler vs. Bu takımın en azından korner çalışması gerekiyor. Hiç bir şey göremiyorsanız bunu görebilirsiniz maçta.

Yedikleri 3.gol, korner pozisyonundan geldi. Burada da bariz bir adam paylaşım hatası top daha oyuna girmeden sırıtıyordu. Ve o adam paylaşımının faturası ağır oldu. Skoru 3-2'ye getirdiler. Bu skor Hırvatistan'daki maç için büyük ümit olabilirdi. Ama o "amatörlük" bir kez daha sahneye çıktı. 90+4'te kale önündeki topu uzaklaştırmaktan aciz Hajduk savunması topu yine eveledi geveledi ve 90+4'te Zhangylyshbay affetmedi. 3-2 bitmesi beklenen maç 2 farklı skorla bitti.

Tur şansı çok zor, Karagandy ikinci maçta kapanabildiği kadar kapanacaktır. Her şeyi geçtim Shakhter Karagandy açık bir futbol oynasa bile Hajduk'un kolunu kıpırdatacak hali yok gibi gözüküyor. Geçtiğimiz sezon felaketti bence bu sezon ondan da kötü olacak.

Kadro derinliği yok, oyuna giren oyuncular oyuna hareketlilik getirmediler, oyuna uyum sağladılar. Çıkan on birde tehdit diyebileceğimiz oyuncu yok denecek cinsten.

Uzun lafın kısası Hajduk bu sene çok üzecek, çok üzülecek! Haftaya tur atlasalar dahi bu gerçek değişmeyecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder