1 Ağustos 2014 Cuma

Avrupa Ligi'nde 2 İyi 3 Kötü Sonuç

Avrupa Ligi 3.Ön Eleme Turu 1.Ayak maçları tamamlandı. Yugoslav takımları geceyi 2 galibiyet 3 mağlubiyetle tamamladı.

Günün ilk maçında Hadjuk, Kazakistan'da Shakhter karşısında adeta hezimete uğradı ve 4-2 yenildi. Hajduk Split'in yenildiği maçın yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Günün ikinci maçında ise Makedon temsilcisi Metalurg, Omonia deplasmanına çıktı. Omonia, tecrübeli ve Metalurg'a göre güçlü kadrosuyla zorlanmadı. Cristavao Ramos ve Pote'nin golleriyle 3-0 galip ayrılan Omonia, bir üst tur için büyük avantaj sağladı. Kıbrıs ekibi gücüyle adeta güçsüz Metalurg'u ezerken bu eleme turlarının üzerinde bir takım olduğunu gösterdi. Rakibe bağlı olsa da bu durum, oyun anlayışı ve futbolcularının yetenek seviyesi 3. Ön Eleme turundaki bir çok takımdan yüksek durumda. İkinci maçta da genç Metalurg'a karşı zorlanmayacaklardır.
Omonia'lı futbolcuların gol sevinci

Hırvatistan'daki maçta RNK Split, Pazartesi maçı yorgunluğuyla çıksa da bunu maçta pek hissetmedi. Karşılarındaki bu kupanın zaman zaman sürpriz sonuçlar alabilen ekibi olan Chernomorets'e karşı pozitif bir futbolla istediği sonucu alan Split ikinci maç için avantaj yakaladı.25.dakikada Rog'un temiz vuruşuyla 1-0 öne geçen Split, ikinci yarının hemen başında da siyahi forveti Bella'yla golü buldu ve istediği skoru aldı. Chernoomrets'in pozisyon bulmakta sıkıntı çektiği maçta, yedek kulübesinin oyuna etkisi de çok kısıtlıydı. 41.dakikada ikinci değişikliğini yapan Chernomorets tur şansını epey zora soktu.
RNK Split'li futbolcular golü kutluyor

Aynı saatlerde oynanan Vikingur-Rijeka maçında ise Rijeka farklı kazandı. Vikingur, 1-1'i yakalasa da Rijeka 45+1'de attığı golle ilk yarıyı 2-1 kazandı. İkinci yarıda pek zorlanmayan Hırvat ekibi rahat bir tempoda oynadığı maçtan 5-1'lik skorla galip ayrıldı.
Vikingur-Rijeka maçında gol anı

Gecenin son maçı Saraybosna'da oynandı. Sarajevo evinde güçlü Yunan ekibi Atromitos'u ağırladı. Maça hızlı ve atak başlayan Sarajevo uzaktan şutlarla kaleyi yoklayarak tehlikeler yarattı. Ancak 11.dakikada korner pozisyonunda kaleci Bandovic boşa çıktı ve Fytanidis kafayla topu ağlara gönderdi. Bu dakikadan sonra sertleşen oyunda Sarajevo golü bulmak için neredeyse tüm yolları denedi. 26.dakikada Puzigaca, ceza sahası dışından çok sert vurdu savunmaya çarpan top Atromitos ağlarına gitti ve ilk yarı 1-1 tamamlandı.
Puzigaca'nın gol sevinci

İkinci yarıda dengeli bir oyun sahnelendi. Sarajevo, yüklendiği anda kalesinde hızlı hücumlar görmeye başladı ve böyle bir anda 75.dakikada Fastos çağrazdan şık bir plaseyle Bandovic'i avladı ve skor 1-2 oldu. Maçın geri kalanı Sarajevo'nun cılız baskısı ve Atromitos baskısıyla geçse de skor değişmedi.

Sarajevo için bir fatura kesilecekse şüphesiz başta kaleci Bandovic ve savunma dörtlüsüne kesilebilir. Yaptıkları hatalar pahalıya patladı. Atromitos ikinci maçta daha rahat bir skorla Sarajevo'yu eleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder