22 Ağustos 2014 Cuma

Avrupa Kupalarında Yugoslavlar

Sarajevo tribünleri...


Maribor, Yugoslavya'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcisi olarak bu yılın en şansla takımlarından Celtic ile eşleşti. Legia karşısında sahadan silinen Celtic, Legia'nın cezalı oyuncu oynatması sebebiyle Play Off turunu elleriyle Celtic'e teslim etmişti. Celtic de kurada diğer eşleşmelere göre dişine göre ya da biraz daha koaly bir ekip olan Maribor'u çekti.

Maça 6.dakikada bulduğu golle adeta 1-0 önde başlayan Celtic, 8 dakika sonra Bohar'ın golüne engel olamadı. Bohar bir önceki turda da kendi evlerinde 90+5'te attığı golle takımına turun kapısını aralamıştı.

1-1 biten maçın ardından avantajlı taraf Celtic gibi görünüyor. Maribor ne kadar kendi standartlarının en iyi oyununu oynasa da deplasmanda işleri zor olacak.

Avrupa Kupalarında daha fazla takımla temsil edilen Yugoslavya'da ilk maçı Hajduk deplasmanda oynadı. Dnipro deplasmanında istediği skorla ayrılmak üzere olan Hajduk, 88'de yediği golle sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Hajduk bir önceki turda da Kazak ekibi Shakhter'e 4-2 yenilmiş, turu kendi evinde çevirmişti. Rakip şimdi biraz daha zor ama Hajduk oyun sistemini ligde de oturtmaya başladı ve daha güçlüler.

Romanya deplasmanında Petrolul'a konuk olan Dinamo ise golcü farkıyla maçı kazandı. Cop, bu maçta da 2 gol atarak takımının 3-1 'lik galibiyetinde başrol oynadı. Dinamo tur için bir hayli önde artık! Cop ise son 5 maçta 8.golüne imza attı

Belgrad'da yine her şey büyük bir şokla başladı. Partizan kendi evinde Neftçi karşısında, savunma oyuncusu Silva Cruz'un 2 golüyle 17 dakikada 2-0 geriye düştü. Ludogorets maçında ise bu skora 25 dakikada ulaşabilmişlerdi. Yine her şey Ludogorets maçındaki gibi oldu. Reaksiyon vermeyi başardılar. Önce oyunun ilk bölümünün tartışmasız yıldızı Silva Cruz kendi kalesine attı ardından Grbic müthiş bir aşırtmayla skoru 2-2'ye getirdi.

İkinci yarıda gol yollarında sıkıntı çeken Partizan'a yardım eli yine Neftçi savunmasından geldi. Yunuszade kendi kalesine attığı golle Partizan'ın 3-2 öne geçmesini sağladı.

İkinci maç için kesin bir tahmin yapmak zor. Partizan maç içinde çok inişli çıkışlı bir oyun ortaya koyuyor. Ligde de Avrupa'da da maç içinde birden fazla Partizan izliyoruz. İkinci maç da en az bunun kadar zor olacaktır. Bakü deplasmanı ise her zaman kazanılsa da zor bir deplasman oluyor.

Sarajevo-Mönchengladbach maçı ise Sarajevo'nun bir önceki eşleşmesi Atromitos maçı gibiydi. Ama bu kez gol düellosundan çıkan tecrübeli ekip Mönchengladbach oldu. İlk yarıyı 2-1 önde kapatan Almanlar, ikinci yarıda da karşılıklı bulunan gollerle sahadan 3-2 galip ayrılarak evine avantajlı döndü.

Gecenin son maçında ise Rijeka, Sheriff'i ağırladı. Oturmuş bir kadrosu olan Rijeka ligde ve Avrupa'da pek zorlanmadan yoluna devam ediyor ama bu maçta gol bulmakta zorlandılar. 78.dakikadaki golle rakibini yense de Rijeka ikinci maçta da güçlü olan taraf!











Sarajevo deplasmanına giden Mönchengladbach taraftarları


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder