5 Ağustos 2014 Salı

Pelister-Vardar Maçı ve Olaylar

Pelister-Vardar arasında oynanan maçlar çoğunlukla gergin zaman zaman da olaylı geçmeye meyilli maçlardır. Sırbistan'daki Veciti Derbi ne ise Makedonya'daki Ebedi Derbi olarak adlandırılan bu derbi de aynı kategoride sayılıyor.

Ligin ilk haftasında oynanan bu derbi zaten puan durumundan ve skorlardan bağımsız bir etkiye sahip.
Pelisterliler stada yürüyor

Pelister'in taraftar grubu Ckembari toplu halde stada yürüdü. Diğer taraftan Vardar'ın taraftar grubu Komitacılar da toplu halde stada gitmek istediler. Ckembari hiç bir zorlukla karşılaşmazken Komitacılar stat girişinde ve şehirde sık sık polis tacizine maruz kaldılar. Komitacılar, stada geç girdiklerini hatta maçın bir bölümünü izleyemediklerini söylüyorlar.

Oyun içinde Vardar baskılı oynuyor ve bulduğu pozisyonlarla gole yakın olan taraf olduğunu hissettiriyordu. 50.dakikada da Petrov ile golü bulan Vardar maçın son dakikalarına kadar oyununu ve skoru korumayı bildi. Maçın sonunda tabelada yazan skor da farklı değildi.
Maçın golünü buradan izleyebilirsiniz: http://www.youtube.com/watch?v=cR5QA0z79yU

Ama maçın 89.dakikasında çıkan olaylar maçın önüne geçti. Polis Vardar taraftarını sıkıştırmış saldırı için adeta an kollanırken bir anda tribünde patlama oldu. Önce haberler biber gazı gibi bir kapsülün patladığını söylese de gerçeğin ses bombası olduğu öğrenildi. Patlayan ses bombası bir taraftarın elini koparırken, 7 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.

Maçtan sonra polis ve ilgili bakanlık taraftarları suçlayarak, taraftarların ses bombasını nasıl stada soktuklarını araştırdıklarını ve baş sorumlunun Vardar taraftarının olduğu söyleniyordu. Bu suçlamanın yapıldığı saatlerde henüz ne polisin elinde bir kanıt vardı ne de böyle bir ima! Ama öğleden sonra medyaya bu fotoğraf dağıtıldı:

Görüntüde Vardar taraftarı elinde bombayı tutuyordu ve karşı tarafında o dakikalarda polis vardı. Patlama da tam bu dakikalarda gerçekleşiyordu. Polis ve medya bu görüntü üzerinden haber yaparken suçlu da bulunmuş oldu(!)

Vardar taraftar grubu Komitacılar bugün uzun bir açıklama yayınladı. Açıklamada şunlardan bahsediliyor; "Stada girişte uzun süre bekletildik, kimi arkadaşlarımız maçın bir bölümünü izleyemedi bile! Maçtan önce stat çevresinde de yine belli polis tacizlerine maruz kaldık ama bunlar artık sıradan vakıalar haline geldi. Maç içinde hiç bir sorun yoktu ne bizim tribünümüzde ne de rakipte! Maçın son on beş dakikasında polisler tribünümüze girerek bizi stattan erken çıkarmak istedi. Buna uzun süre direndik ve bizi adeta çembere aldılar. Çemberde saldırılar oldu ufak çaplı. Bir polisin elinde ise ses bombası vardı. Arkadaşımız elindeki bombayı almak için mücadele etti ve aldı. Aşağıdaki videnun 5.saniyesinde bu mücadeleye görebilirsiniz.
 
Paylaştıkları görüntüde bile bir oynama olduğunu görüyoruz. Arkadaşımız "Türk" videoda gördüğünüz gibi polisin elinden çekip alıyor bombayı ve elinde patlıyor. O bombanın oraya nasıl girdiğini hepimiz gördük ve kimin kullanmak istediğine de hepimiz şahidiz! 

İçişleri Bakanlığının bizim hakkımızda dava açtığını da öğrendik. Kamu kuruluşları topluca ortak bir planın ve hareketin içindeler. Suçlarını el birliğiyle örtmek istiyorlar. 

5 Ağustos'ta (Bugün) 18:00'de bir basın açıklamasıyla tüm bu oyunu teşhir edeceğiz! "

Komitacılar, tüm süreci polisin aksine videolarla açıklamalarını yaptılar. Bu süreçte Pelister taraftar grubu Ckembari de polisi hatalı bularak "Türk"ün elinin koptuğu görüntüyle birlikte "ACAB" görselini paylaştılar sayfalarında! 

Bilinen tek gerçeklik şu anda Komitacılar, polis saldırısı ve kurmaca ile karşı karşıya! 

Maçtan Pelister sayfalarının paylaştığı fotoğraflar:

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder