8 Ağustos 2014 Cuma

Avrupa Liginde Yugoslavların Tur Gecesi

Hajduk ilk maçta Kazakistan deplasmanında adeta bozguna uğramıştı. Ne skor ne de oyun hiç bir şey vaat etmezken Hajduk Teknik Direktörü Igor Tudor bir hayli ümitliydi. İlk yarıda her şey Tudor'un ve Hajdukluların istediği gibi gitti. 14.dakikada Susic, 36.dakikada Maglica ile ilk yarıyı 2-0 kapatan Hajduk, ikinci yarıda uzun süre bir kaza golüne kurban gitme tehlikesiyle karşı karşıya kalsa da Shakhter o tehdidi oluşturamadı.

Tam maç bu skorla bitecek derken Shakhter'in tüm riskleri aldığı dakikalarda 90+5. dakikada Gotal sonucu belirledi ve maç 3-0 bitti. Olmaz dediğim şey oldu açıkçası! Çünkü ne Kazakistan'daki futbol ne de lig performansı hiç bir şey vaat etmemişti bana Hajduk. Ama hem ligde oynadıkları son maç hem de bu maç biraz umut aşıladı taraftarlarına!

Saraybosna'da kendi evinde vasat bir futbolla mağlup olan Sarajevo, Atina'ya tur için gitti. Atromitos ise avantajını koruyacağından son derece emin bir şekilde maça çıktı.

24.dakikada Duljevic'e yardım eden savunma dokunuşu kaleci Cennamo'yu yanılttı ve skor 1-0'a geldi. 80.dakikada Bilbija ise 2-0 yaptı ve turun kapısı aralandı. 2. goldeki Sarajevo atağı adeta derslik bir şekilde oldu. Maç bu skorla biter mi derken 86'da Tavlaridis ilk maçtaki kopya Sarajevo savunma hatasını affetmedi. Ve maç uzatmaya gitti.
105+1.dakikada ise uzatma dakikalarında olmayacak bir savunma hatası ile Bilbija savunmanın arkasında golü buldu ve maç böyle bitti. Sarajevo, güzel bir futbol ve skorla tur atlayan taraf oldu!

Vikingur'u ilk maçta farklı deviren Rijeka aynı tarifeyi Hırvatistan'da da uyguladı. Jahovic'in hattrick ile yıldızlaştığı maçta Rijeka'nın 4.golü de Jacobsen'in kendi kalesine attığı gol ile geldi. İlk maçı da 5-1 kazanan Rijeka toplamda 9-1 ile turu atladı!


RNK Split, kendi evinde aldığı 2-0'lık galibiyetin avantajını çok iyi kullandı. Ukrayna'da Chernomorets önünde akıllı bir oyun ortaya koyan Split, pek hücum yapmadığı maçta ne gol attı ne gol yedi. Bir ara kornerlerle Split'i bunaltan Chernomorets kullandığı 8 kornerden de sonuç alamadı. Split ise maçta sadece 1 korner kullandı.

Turun ilk maçta koptuğu eşleşmelerden biri de Metalurg-Omonia maçıydı. Kıbrıs'ta güzel bir futbolla 3-0 galip gelen Omonia, Makedonya'da da galip gelmeyi bildi. İlk yarısı 0-0 biten maçı Omonia. Nuno Assis'in golüyle kazandı.

Hajduk maçından kareler






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder