11 Ağustos 2014 Pazartesi

Sırbistan Superliga 1.Hafta | 14/15

Sırbistan Superliga bu hafta başladı. Çekişmeli geçen maçların sonunda şampiyonluk adaylarından Kızılyıldız rahat bir futbolla galip gelirken Partizan ise bir hayli zorlandı. Kızılyıldız ayrıca geçtiğimiz sezon yaşanan sel felaketinden dolayı kutlayamadığı şampiyonluğu bu maçta kutladı. Toplu Sonuçlar ve Puan Durumu:




Kızılyıldız evinde ağırladığı Radnicki önünde üstün bir futbol sergiledi. Sürekli gol arayan pozisyon bulan taraf Kızılyıldız olurken Radnicki daha çok bireysel performanslarla sonuca gitmeye çalıştı. Savunma hataları üzerine kurulmuş oyun planı sonuç vermedi Radnicki adına.

Kızılyıldız'da ise Milijas'ın kısa resitali galibiyete yetti. Önce 44'te sahneye çıkan Nenad Milijas iki dakika sonra da yine ilk goldeki mesafeye yakın bir noktadan serbest vuruşla skoru 2-0 yaptı. İkinci yarıda gol için yüklense de Kızılyıldız skor değişmedi. Özellikle 75.dakikadan sonra ise maçı sadece tribünler için izlemek herkes için daha ön plandaydı!

Novi Pazar'ın Rad'ı ağarladığı maçta ev sahibi ekip tek golle galip geldi. Maçın başında henüz 5.dakikada Kecap, paslaşarak girdiği ceza sahasında kaleciyi de çalımladı ve topu ağlara gönderdi. Maçın ilk yarısında Novi Pazar etkin olan taraftı. Üst üste ataklar ve şutlarla kaleyi yokladı ama istediği sonucu bulamadı. İkinci yarı ise tamamen Rad ataklarıyla geçti diyebiliriz. Direkten dönen bir topu da olan Rad'ın atakları sonuç vermedi. Maçta saha içinden farklı olarak Novi Pazar'lı taraftarların Filistin için açtığı pankart da bir başka önemli nottu!

Spartak Subotica-Radnicki 1923 maçı baştan sona Spartak'ın atakları ve bulduğu golle geçti diyebiliriz. Balabanovic'in 74.dakikada attığı golle Spartak sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Transfer döneminde kadrosuna Freddy Adu'yu katan Jagodina evinde Mladost'u ağırladı. Maçın ilk bölümünde Mladost'un atakları tehlikeli olurken 11.dakikada Susnjar'ın golüyle öne geçen taraf Jagodina oldu. Jagodina golü bulduktan sonra oyunu da dengeledi ve karşılıklı ataklar şekline döndü maç. Mladost'un atakları penaltı kazandırdı ve Adamovic bir Panenka penaltısıyla skoru eşitledi. Maçta başka gol olmadı ve maç 1-1 berabere bitti.

Geçtiğimiz sezonun lig 5.'si Cukaricki deplasmanda geçtiğimiz sezonun 9.'su Napredak ile karşılaştı. Cukaricki, üstün olduğu maçta ilk golünü 53.dakikada kornerden gelişen atakta buldu. Napredak savunmada adam paylaşımını yapamayınca Pavlovic kafa ile golü buldu.Bu golden sonra Napredak bir penaltıdan yararlanamadı. Kalecisinin kurtardığı penaltıya sevinen Cukaricki'li futbolcuyu yumruklayan Napredaklı futbolcu oyundan atıldı. Cukaricki 90+5'te geliştirdiği atakta kaleciden dönen topu Mirasavljevic tamamladı ve Cukaricki sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Borac ile Donji Srem'in karşılaşmasında kaleciler ön plana çıktı. Borac 64 ve 85'te Mutavdzic'in golleriyle sahadan 3 puanla ayrıldı.

Geçtiğimiz yılı ikinci tamamlayan bu sezon başında da Şampiyonlar Ligi'nden elenen Partizan ligi Vozdovac deplasmanında açtı. Maçta "ilk 80 dakikada" vasat bir futbol sergileyen Partizan son anlarda kalitesini sahaya yansıtabildi. 75'te Tripkovic'in golüyle geriye düşen siyah beyazlılar78'te Volkov'un soldan ortasına savunma ters bir vuruş yaptı ve skor 1-1'e geldi. 90+2'de yine sahneye çıkan Volkov oldu. Sağ kanattan gelen ortaya sol çaprazdan şık bir vuruş yapan Volkov maçı Partizan lehine 2-1'e getirdi. 90+5'te de oyuna sonradan giren Fofana maçı 3-1'e getirdi ve maç bu skorla tamamlandı. Sıkıntılı geçen maçın çözümü de 90.dakikada oyundan atılan Vozdovac'lı Tripkovic'ten sonra oldu zaten.

Haftanın son maçında ise Vojvodina evinde OFK Belgrad'ı ağırladı. Belgrad'ın basit savunma hataları ev sahibi ekibi rahatlatırken sahadan farklı bir sonuç çıktı. İvanic'in topukla attığı golü dahi izleyen Belgrad savunması kalesinde 3 gol gördü ve maç 3-0 tamamlandı.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder