6 Ağustos 2015 Perşembe

Genç yetenek Riad Bajic Konyaspor'da...

Transfer döneminde Spor Toto Süper Lig'e yıldız yağarken, bu modaya T.Konyaspor da uydu ve Bosna Hersek Premier Ligi'nin en iyi futbolcusu olduğunu düşündüğüm Riad Bajic'i kadrosuna kattı. Riad Bajic geçtiğimiz sezon 28 lig maçına çıkarak attığı 15 golle krallık koltuğuna oturmuştu. 30 maçlık lig maratonunda sadece iki maç kaçıran 21 yaşındaki yıldız, hiç kırmızı kart görmezken sadece 5 sarı kart gördü.

Yeteneği ve saha içindeki Bajic'e gelirsek; bu sezon Süper Lig'de müthiş bir sol ayak izleyeceğiz. Ceza sahası içinden son vuruşlarıyla rakiplerini yıkan genç futbolcu frikiklerde de bir hayli yetenekli. Kafa golü, ayak içi, uzak mesafe, frikik... Golün her türlüsünü attı geçtiğimiz yıl Bosna Hersek'te...

Onun bu sezon muhakkak bir transfer yapacağını düşünüyordum. Kaiserslautern, İngolstadt ve Union Berlin'in talip olduğu oyuncuya adı açıklanmayan bir Türk kulübü daha talipti. Hatta Zeljeznicar kulübü "Riad Bajic için adını açıklayamayacağımız bir Türk kulübünden 400.000 Euroluk teklifi reddettik" demişti.

Konyaspor bu rakamın üzerine çıkarak transferi bitirmiş olabilir. Rakam konusunda net bir bilgi yok fakat Riad Bajic verdiğinizi bir kaç misli ile geri alabileceğiniz bir futbolcu. Futbol dünyasına has olan, o elle tutulamayan-gözle görülemeyen "uyum" sorunu olmazsa bizim ligi de sallamaya aday bir isimden bahsediyoruz.

Uzun vadeli baktığımızda sezonun en iyi bir kaç transferi arasına sokabiliriz bu transferi. Aşağıdaki videodan Bajic'in geçtiğimiz yıl BH Premier Ligi salladığı golleri izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder