15 Ocak 2015 Perşembe

Babovic, Üçüncü Kez Crno-Beli

Dünden bugüne Stefan Babovic...


1987 yılında doğan Stefan Babovic henüz 18 yaşında Partizan A takımına yükseldiğinde kimse onun için böyle bir kariyer tasavvur etmiyordu muhtemelen. O da Partizan'a şampiyonluklar kazandıracak, Avrupa'ya açılacak ve milli takımın vazgeçilmezi olacak... Normal bir yol haritası gibi gözüken bu plan Babovic için tutmadı!

Babovic 20 yaşına geldiğinde Partizan'da tutunamadan OFK Belgrad'ın yolunu tuttu. Daha sonra Avrupa turuna çıkarak Nantes ve Feyenoord formaları giydi. Tam kariyeri bilinmez bir noktaya doğru ilerleyecek derken yeniden Partizan'a döndü. Şampiyonluklara şahit olan Babovic her zaman "çılgın çocuk" karakterinden taviz vermeden deliliklerine devam etti.

Ama ikinci gelişinde işler biraz daha iyi gidiyordu. Öyle ki La Liga'ya direkt bileti bile kapmıştı üst düzey performansıyla. Milli takım kapıları ise 2007 yılından itibaren ne yaparsa yapsın hiç açılmayacaktı. Zaragoza'da olmadı, tutunamadı. Döndüğü takım bu kez Sırbistan'dan Vozdovac oldu. Vozdovac'ta golleri, asistleri pek haber olmadı. Hırçınlığı daha çok ön plana çıktı. Hakeme kafa atması kadar gündemi işgal edemedi hiç bir zaman performansıyla...

Kariyerinin zor günlerinde , kendisi gibi zor günler geçiren Partizan'la yolları yine kesişti. Yüksek bedellerle futbolcu transfer yapamayan Partizan, bonservisi elinde olan ya da düşük maliyetli isimlere yöneliyor transferde.

Bu kez satacakları oyuncular da pek ümit vaat etmiyor. Stefan Lukic, sadece 50 Bin Euro'ya Partizan altyapısından Everton'a giderken, Skuletic'e Lille'den 2,5 Milyon Euroluk teklifi yeterli görmediler. Andrija Zivkovic'in yüksek rakamlı satışı ise kurtuluşları olmayacak. Zivkovic'in bonservisinin  %50'si menajerlik şirketinde %25'i ailede, %25'i ise Partizan'da yer alıyor. 10 Milyon Euroluk bir transferden ancak 2,5 Milyon Euroluk bir gelir elde edecek olmaları onlar adına talihsiz bir durum.

Transferlerde ve gelirlerde böyle eli kolu bağlanmış gözüken siyah beyazlı ekip de eski emektarlarına gözünü dikmiş durumda. Stefan Babovic transferi bir aylık bir uğraş sonucunda tamamlandı. Vozdovac'a kiralık olarak da altyapıdan oyuncularını veren Partizan oldukça düşük bir bedele tamamladı bu işi.

Üçüncü kez Partizan forması giyecek olan Babovic, "yuvama döndüğüm için mutluyum" derken, Partizan transferi "Evine hoş geldin Babovic" diye duyurdu!
Smiljanic de üçüncü kez Partizan yolunda

Partizan'da benzer bir transfer çalışması daha var. Gençlerbirliği ile sözleşmesini fesheden Milan Smiljanic ilk transfer hedefi olarak öne çıkıyor. Eğer Smiljanic de kadroya katılırsa o da Babovic gibi üçüncü kez Partizan forması giymiş olacak. İki futbolcu Partizan formasıyla birlikte şampiyonluk da yaşamıştı.

Danko Lazovic, Sasa Ilic'in ardından bu iki isimin de takıma dönmesiyle, Partizan daha olgun ama forma aidiyeti daha yüksek oyuncularla yoluna devam etmiş olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder