25 Ocak 2015 Pazar

Marcelo Brozovic, İnter'de!


İnter orta alana yapacağı transfer için önce Tino Sven Susic ile doldurmak istedi. Hajduk'un orta alanında tek başına maestro görevi üstlenen Susic'in kısa süre içinde zaten takımdan ayrılabileceği konuşuluyordu. Uzun transfer görüşmeleri sonucunda 5 Milyon Euro'ya iki kulübün anlaştığı bilgisi geldi. Transfer işlemi tamamlandı derken İnter cephesinden basına mali olarak bu transferi karşılayamayacaklarına dair haberler geçildi.

Diğer cephede ise Zdravko Mamic ellerini ovuşturarak Marcelo Brozovic'i Arsenal'a 10 Milyon Euro'ya verebileceğini söylüyordu. Hırvatistan'ın iki kulübü transfer ihracatı konusunda böyle bir çekişme içindeyken beklenmedik bir şey oldu. İnter, Susic'ten vazgeçer vazgeçmez Brozovic için Dinamo'ya teklif götürdü.
Brozovic arkadaşlarıyla vedalaşıyor

İlk olarak dedikodu şeklinde dolaşan bu haber bugün resmiyete dönüştü. Brozovic için planlanan transfer şekli Mayıs 2016'ya kadar kiralama bedeli olarak 3 Milyon Euro ve 5 Milyon Euro satın alma opsiyonu şeklinde. Direkt 8 Milyon Euro'nun da gündemde olduğu görüşmelerde net rakamlar henüz açıklanmış değil.

Transferin Hırvatistan'da bıraktığı izler ise başka boyutlarda. Transfer çalımı ezeli rekabetlerde alınan futbolcular üzerinden konuşulur her zaman. Ama Hırvatistan'da bu kez tam tersi oldu; satılan bir futbolcu için transfer çalımı atıldı. Hajduk için her kuruşun değeri çok mühim. Ara transfer dönemi sonlandığında kasalarına ne koysalar kar olarak bakıyorlar. Dinamo'da ise Mamiç'in sürekli "kazanma" hırsı var.

Mamiç, 10 Milyon Euro beklediği transferde rakamı 8'e indirdi. Hajduk ise büyük ümitlerle beklediği 5 Milyon Euro'dan oldu. Bu transfer çalımıyla Dinamo, Hajduk'a saha dışında da unutulmaz bir gol attı. Saha dışında attıkları ilk gol mü bu? Elbette değil! Henüz bir kaç ay önce Hajduk saha dışında yediği gollerle derbiye çıkmamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder