25 Temmuz 2015 Cumartesi

2018 Dünya Kupası Eleme Grupları belli oldu


Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası Eleme Grupları bugün çekilen kuralar sonucunda belli oldu. Zorlu kuralar çeken Yugoslav ülkelerinden Sırbistan ve Hırvatistan bir nebze daha kolay gruplara düştü.


D grubunda yer alan Sırbistan 3.torbadan katıldığı grupta 2.torbadan Avusturya'yı çekerek diğer takımlara nazaran daha kolay bir takımla eşleşmiş oldu. Gürcistan gibi düşüşte olan bir futbol ülkesi ve Moldova ise zorlanmamaları gereken iki takım. İrlanda Cumhuriyeti ve Galler ise belki de Sırbistan'ın kaderini belirleyecek. Ada temsilcilerinden alınacak her puan Sırbistan'a avantaj sağlayabilir.

 Sırbistan'ın en çok güvendiği ise U20 şampiyonu olarak aşağıdan gelen genç yıldızlar... 

E Grubu'ndaki Karadağ ise çok zorlu bir grupta yer alıyor. Kadro olarak önemli isimlere sahip olsalar da bir türlü sağlanamayan takım uyumu onları yine takip edeceğe benziyor. 5 ve 6. torbalardan gelen Ermenistan ve Kazakistan maçları dahi çantada keklik gözükmüyor. 

F Grubu'nda yer alan Slovenya yine İngiltere ile aynı gruba düştü. Slovenya'da oynanan maçta kafa kafaya bir futbol sergileyen Slovenler basit hatalarla rakibini boyun eğmişti. Slovenya'nın asıl rakipleri ise İskoçya ve Slovakya olacak. 

G Grubu'nda yer alan Makedonya için hem saha içi hem saha dışı oldukça zorlu geçecek. Arnavutluk ile siyasi bir mücadeleye dönüşür mü iş kestirmek güç ama grubundaki İspanya,İtalya ve İsrail gibi takımlarla işi saha içinde hiç de kolay olmayacak. Ayrıca kaliteli bir diğer ekip Arnavutluk 'tan da puan kapmaları zor gözüküyor. İsim isim bakıldığında yetenekli isimlere sahip Makedonya bir türlü istenen sıçramayı yapamazken, giderek de geriliyor. Liechtenstein maçları ise puan alabileceği maçlar Makedonya'nın...

H Grubu'nda Bosna Hersek de zorlu gruba düşen takımlardan... Öyle ki 5.torbadan çektikleri takım Kıbrıs oldu. Belçika ve Yunanistan gibi turnuva deneyimi üst düzey olan iki takımın da olduğu grupta diğer takım Estonya oldu. Potansiyeli yüksek bir takım olan Bosna Hersek canını dişine takarak çıkabilir buradan. Kısa vadeli sallantı kötü sonuçlara yol açabilir. Bugün Avrupa Elemelerinde yaşadığı sıkıntının ana nedeni o kısa vadeli sallantı. Şimdi Mehmet Bazdarevic ile yeni bir yoldalar...


I Grubu'nda Türkiye'ye rakip olan Hırvatistan gerçeği söylemek gerekirse çok da zorlanmayacağı bir gruba düştü. İzlanda gibi yükselişteki bir takımın zorlayacağını düşündüğüm Hırvatistan gruptaki diğer takımları aşma konusunda sorun yaşamayacaktır. Niko Kovac'ın takımı makine düzenini almış güçlü ve potansiyelli takımına alttan da bir çok isim geliyor. Marko Rog, Marko Pjaca, Marcelo Brozovic, Andrija Balic, Kramaric,Duje Cop gibi oyuncular 2018'de boy gösterecek takımın iskeletini oluşturabilecek genç yıldızlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder