12 Temmuz 2015 Pazar

Sahada ve tribünde berabere biten derbi

Hırvatistan'da ligin açılışı büyük derbiyle oldu. Oyun olarak ilk yarıda beklenenden fazlasını veren iki takım, ikinci yarıda birbirinden kaçak dövüşerek maçı tamamladı. İlk 15 dakikada Hajduk baskısı maçın genelinde kendini Dinamo kontrolüne bıraktı. İkinci yarıda kontralarla etkili olmak istediler ama bu denemelerin hepsi Dinamoluların sert faulleriyle durduruldu. Hajduk'un bir puana razı futbolu oyunda pozisyonsuz bir kısır döngü oluşturdu. Mijo Caktas ve Hillel Soudani'nin karşılıklı golleriyle maç 1-1 bitti.

Uzun zaman sonra ilk kez Maximir Stadı 25 bin kişiye ev sahipliği yaptı. Mamic'in hapiste olması Bad Blue Boys'a Maximir'in kapılarını ardına kadar açtı. Bad Blue Boys'un tribünlere dönüş maçının böylesine büyük bir derbi olması ise başlı başına güzel bir tesadüf oldu.

Öte yandan Split'ten trenle deplasman yolculuğuna başlayan Hajduklular tribünde yerlerini alarak derbiyi tribünlere taşıdı ve Bad Blue Boys-Torcida rekabetini sürdürdü. BBB'nin "Hırsızlar gider" sloganıyla stat dışında yaptığı kortej ise son zamanların en büyük stat kortejlerinden biri olarak tarihteki yerini aldı. 


















































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder