24 Temmuz 2015 Cuma

Sırbistan Superliga'da şike şüphesi

Geçtiğimiz hafta Belgrad'da oynanan OFK Belgrad-Kızılyıldız maçı şüphe uyandırmakla beraber Sırbistan'da haftanın konusu oldu. İlk yarısı 2-0 biten maçın ardından Kızılyıldız, 48,52,55 ve 58.dakikalarda bulduğu gollerle 4-2 öne geçti. Maçın sonucu da 6-2 Kızılyıldız lehine oldu. Maç 2-2 iken OFK Belgrad bir de kırmızı kart gördü.

Maç biter bitmez de dedikodular başladı. Maçta şike olduğu ve OFK Belgradlı oyuncuların kinci yarıda aşırı isteksiz bir futbol sergiledikleri, bu maça yüksek oranda bahisler oynandığı ve yine yüksek bedeller kazanıldığı iddia edildi. UEFA ve İnterpol'ün konuyu yakından takip ettiği de söylenirken hafta karşılıklı söz düellolarıyla geçti.
Zvezdan Terzic

Kızılyıldız Genel Sekrteri Zvezdan Terzic, Federasyon Başkanı Karadzic ve Partizan yönetiminin kendilerine karşı büyük bir tertibin senaryosunu oynadıklarını ve amacın Kızılyıldız'ın bu sezon ki olası şampiyonluğunu engellemek olduğunu söyledi. Ayrıca Karadzic, UEFA'ya Sırbistan futbolunun son sekiz yılını incelemesi için de davet de bulundu. Bu 8 yılın 7'sinde Partizan zaferi vardı.
Tomislav Karadzic

Karadzic ise maçla ilgili taraflı tarafsız bir çok kesimin şüphe içinde olduğunu ve bu konunun tüm detaylarla inceleneceğini söyledi. Uluslararası bir örgüt olan Transparency İnternational, bir çok yolsuzluk ve haksız kazanç olayında olduğu gibi bunda da takipçi olacaklarını belirtti. Mario Spasic, "Kimseden korkmuyoruz, hiç kimse devletten daha güçlü ya da büyük değildir. Yanlış işlere girişenler cezalarını çekmeliler" dedi.Spasic sık sık ölüm tehditleri aldığını da dile getirdi.

Sırbistan futbolunda Partizan-Kızılyıldız rekabeti her alanda kendini gösteriyor. Ülkedeki futbol taraftarlarının %90'ı bu iki takımdan birini tercih ediyor. Tribünde , sahada, sokakta, yönetim bazında sürekli karşı karşıya gelen bu iki takım bu kez şike üzerinden birbirlerini suçlayıp gerilim yaratıyor. Karanlık dönemlerden geçen Balkan futbolunda ilerleme adına pek ve ümit verici şeyler yaşamıyoruz. Özellikle Yugoslavya topraklarında futbol giderek daha çok içine kapanan bir hale dönüyor.

Şike iddiaları bir süre daha konuşulacak ama ne olursa olsun bu kavgada bir kazanan çıkmayacak!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder