12 Temmuz 2015 Pazar

Hırvatistan'da lig derbiyle başlıyor: Dinamo-Hajduk

Hırvatistan'da sezonun açılışı derbi ile yapılıyor. Dinamo Zagreb bu akşam Hajduk Split'i ağırlayacak. Son derbilerden farklı kılan bir kaç nokta var bu maçı... Mamic tutuklu, Bad Blue Boys tribünlere dönüyor, Torcida deplasman tribünün dolduracak...

Mamic yok derken, Mamicler demek daha doğru olacak sanırım. Takımın başkanı ve çalıştırıcısı iki Mamic şu anda tutuklu ve Dinamo tarafında işler karışık gözüküyor. Geçici hoca ile maça hazırlandılar.

Hajduk tarafında ise yeni hoca ile çıkılan iki Avrupa Ligi maçı moralleri düzeltmiş gözüküyor. Geçen senenin hezimetini atlatmaları zor. Karşılarında geçtiğimiz sezonu namağlup bitiren Dinamo Zagreb var.
Borna Barisic ve Gordon Schildenfeld imza töreninde

Kadrolara baktığımızda Dinamo Zagreb, Angelo Henriquez'in bonservisini alarak büyük bir işe imza attı. Öte yandan tecrübeli isim Gordon Schildenfeld ile 19 yaşındaki genç yıldız Marko Rog'u 4 Milyon Euro'ya transfer ettiler. Kadrolarında önemli bir kayıpları da olmadı. Ne olacağı bir türlü çözüme kavuşmayan Soudani onları zorlasa da oturmuş bir kadro avantajları olacak.
Marko Pjaca

Hücumda elleri gayet geniş. Orta alandan hücuma destek de hiç eksilmiyor. Pjaca'nın artan formu ve sürekli Avrupa'ya göz kırpan performansı onları umutlandırıyor. Maç içinde de Pjaca'nın etkisi kendini gösterecektir.
Mijo Caktas

Hajduk Split ise geçen sezondan gelen futbolcularına güveniyor. O genç kadro bir sene daha tecrübelendi ve klişe tabir olan "kolej takımı" havasını yaşıyorlar. 17 yaşındaki Andrija Balic en büyük yıldızları konumuna erişti. Herkes bu 17 yaşındaki çocuğun şapkadan tavşan çıkarmaya devam etmesini umuyor. Öte yandan Tino Sven Susic-Mijo Caktas ikilisi ise orta sahada en güvenilir isimler. Forvete takviye yapılan Franck Ohandza, Milevsky sonrası Hajdukluların yüzünü güldürecek cinsten.
Andrija Balic

Hajduk, deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Sillamae'yi kendi evinde 6-2 yenerek büyük bir moral kazandı. Caktas'ın etkili oyunu, Balic'in nefis golü halen konuşuluyor. Moral unsuru maçta Hajduk'tan yana...

Maç Pazar akşamı 20:00'de Maximir Stadı'nda oynanacak.Tribünlerin dolu olması bekleniyor ve bir derbide daha futboldan fazlasını izleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder